Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Jelen feltételek szerinti szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Webáruházunkban csak a 18. életévüket betöltőket van lehetőségünk kiszolgálni, így a megrendelés folyamán erről a Megrendelőnek nyilatkoznia kell.

 

1. Üzemeltetői adatok

Cégnév: Dimenzió Borászat Kft.
Székhely: 6000 Kecskemét, Szarkás dülő 99/A.
Adószám: 14361827-2-03
Cégjegyzék szám: CG-03-09-116-314
Kibocsátó cégbíróság: Bács-Kiskun Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Engedély köteles tevékenység: szőlőbor termelése
Engedélyező hatóság: VPOP
Jövedéki engedélyszám: HU
Bankszámlaszám: HU91 10700103-47699409-51100005
Adatvédelmi nyilvántartási szám:
Elektronikus elérhetőség: bor@dimenzioboraszat.hu
Telefonos elérhetőség: 0676/702-628
Telefax: 76/701-626
Képviselők: Kovácsné Drabant Katalin
Szerződés nyelve: Magyar


2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruházban megjelenített termékek megrendelhetőek a webáruházon keresztül, e-mail-ben. Átvételük házhoz szállítással történik.

A termék ismertetőjénél megtalálja a termék űrtartalmát és árát is. Az árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, a házhoz szállítás díját viszont nem. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

3. A megrendelések feldolgozása

A megrendeléseket  e-mail üzenetben visszaigazoljuk. A megrendelések általános teljesítési határideje : minden szerdán 9-16 óra között történik a kiszállítás, a legkésöbb kedd 15 óráig leadott rendelések esetén.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, azok illusztrációként szerepelnek.


4. Rendelés menete

Megrendelés feladására az Online áruházban a regisztrációt követő bejelentkezés, majd a Kosár használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található Kosárba link használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmának módosítására a Kosár linkre kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma módosítható, törölhető. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a Megrendelés linkre kattintást követően megjelenő összegző oldalon ellenőrizheti a tételeket. A Tovább gombra kattintva a Fizetési módot választhatja ki az Ügyfél. A Tovább gombra kattintva a Megrendelői adatai lapon a számlázási és szállítási címet módosíthatja. A Tovább gombra kattintva a Szállítási/átvételi mód megadására van lehetőség. A Tovább gombra kattintva a Megrendelés lapon a megrendelés összesített adatai láthatók. A Megrendelés véglegesítése gombra kattintva a megrendelés (Ügyfél ajánlata) feladásra kerül. A Megrendelés véglegesítése előtt a Vissza gombra kattintást követően az Ügyfél ismét igényeinek megfelelően módosíthatja a megrendelés adatait, Kosarának tartalmát.

5. A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.

Kiszállítás Kecskemét határain belül és Hetényegyházára min. 2500 Ft rendelés esetén 500.- Ft-tól, nagyobb távolság esetén futárszolgálattal szállíttatunk a mindenkori aktuális díj ellenében.

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak  kell kifizetni. A számlát a csomag tartalmazza.

Kérjük, hogy a kézbesítés alkalmával a csomagot a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és a termékeken észlelt esetleges sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét! Ebben az esetben ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

6. Házhoz szállítás, információk

Általános teljesítési határidő, minden szerdán 9-16 óra között történik a kiszállítás, a legkésöbb kedd 15 óráig leadott rendelések esetén.

A megrendelés szerinti házhoz szállítást  cégünk személyesen végzi. A csomagok kézbesítése szerdánként 9-16 óra közötti időszakban történik. Amennyiben ebben id ő szakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni.


7. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

A csomagokat a futár egyszer próbálja meg kézbesíteni. Kizárólag abban az esetben rendelje meg utánvéttel a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő megfizetése esetén áll módunkban ismételten elindítani.


8. Cseregarancia

Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

A cseregaranciát kizáró tényezők

Kérjük a csomag sértetlenségét a kézbesítő előtt szíveskedjék ellenőrizni! Ha sérülést lát, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. Utólagos reklamációt a csomag fizikai sérüléséről jegyzőkönyv nélkül nem áll módunkban elfogadni.

Nem áll módunkban a terméket kicserélni a következő esetekben:

  • ha a palackban borkő lerakódás látható.
  • ha a boron színhiba látható, de a borospalack nyitott állapotban van.
  • ha a termék sértetlen átvételét igazoló dokumentum aláírása után a
  • vásárló külsérelmi hibára hivatkozik.

9. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Így a vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mailen az rendeles@dimenzioboraszat.hu címen vagy a 06/76-/702-628-as telefonszámon. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.

Amennyiben a kiszállítás megtörtént, az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli. Az elállási jog csak bontatlan borokra vonatkozik.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás
nélkül elállhat.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés
napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli
megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig,
legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap
elteltéig gyakorolhatja.

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2)
bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától,
illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés
napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól
számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a
termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított
három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek
kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt
elküldi.

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget
haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül
visszatéríteni.

(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék
visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót
ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti
a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási
határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény további részleteinek megtekintése itt!

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

10. Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel a jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket bontatlanul, postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

Kiemelten ügyeljen a termék épségére, ugyanis az ebből eredő károknak megtérítése a Vásárlót terhelik!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követ ő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát (egyeztetés alapján postai úton történ ő visszajuttatás is lehetséges!).

A fogyasztói jogok érvényesítésével kapcsolatosan keresse a Fogyasztói
Jogérvényesít ő Szervezetet ( http://www.fjsz.hu ), a Nemzeti
Fogyasztóvédelmi Hatóságot ( http://www.nfh.hu ), az Országos
Fogyasztóvédelmi Egyesületet ( http://www.ofe.hu ), nézze meg a
Fogyasztóvédelmi Fórumot ( http://www.fvf.hu ) vagy forduljon ügyvédhez.

11. Adatkezelés

Az webáruház használata során a vállalkozásunk részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki további fél számára.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a vállalkozásunk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Dimenzió Borászat Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Dimenzió Borászat Kft. Általános Szerződési Feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Vásárlás esetén szerződése a Dimenzió Borászat Kft.-vel kerül megkötésre (adatait ld. legfelül).

Megtisztelő érdeklődését előre is köszönjük!