Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

IGÉZŐ

  • IGÉZŐ

Furmint szőlőből készített bor, jellegzetes magyar fajta, nem pontosan ismert a származása, Dél-Itáliából, Szerémségből, de lehetséges, hogy magyarországi eredetű.
Ropogós, lédús, nagyon jól aszúsodik, a leszedett fürtöket szalmán elterítve aszalták, hogy édes bort készíthessenek belőle.
Piros, fehér és változó furmint tartozik a fajtacsoportba, legismertebb a fehér-furmint.
Késői érésű fajta, erős növekedésű, talaj iránt nem túlzottan igényes, közepesen, jobb körülmények között bőven termő fajta. Fürtje laza, középnagy-közepes méretű, sárgászöld bogyójú, hosszú nyelű, napos oldalon rozsdás színű.
Az IGÉZŐ határozott savkarakterű, harmonikus összetételű, jellegzetes illatú és kellemes ízű bor, az aszúk és szamorodnik egyik alapanyaga. Illatában a Hargitai kaszálók számtalan virágát idéző virágillatokat, és kellemes gyümölcsösséget lehet felfedezni, almától a barackig. Krémlevesekhez, fehér sültekhez, halakhoz kiválóan alkalmas, az édes változatai a desszertek kitűnő kísérői.

Kiszerelés:0.75 liter
Fajta:Furmint
Évjárat:2014