Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Cabernet Sauvignon

Származási helye Franciaország.

Jellemzői: Tőkéje gyenge növekedésű, mereven álló vesszőzetű. Fürtje kicsi, vállas, közepesen tömött vagy laza. Érése október eleje.
Bora különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag. A jó évjáratok nagyon hosszú idő alatt fejlődnek ki, ez legalább 5-6 év. Az új kishordós (barrique) érlelés még tartósabbá teszi a bort, de néha nyújtja az érlelési időt is. A vörösborok királyának is nevezik, hiszen elképesztő magasságot képes elérni a különleges minőséget jelentő ranglétrán.
A Cabernet Sauvignon bora gránátvörös színű, avarillatba hajló, finom csersavban és zamatban különösen gazdag. A Cabernet Sauvignon rendkívül komplex illat- és íz-jegyzékkel bír. Ízeiben a fekete ribizke, a szeder és az eukaliptusz ismerhető fel. Illata talán a cseresznye és cédrus illatával írható le, de megjelenik benne a füge, a csokoládé és a meggy is. Tanninban gazdag, mint a Cabernet Franc. Alkoholtartalma ritkán marad 12 százalék alatt. A jó évjáratok hosszú, akár 5 év érlelést is kívánnak, hogy elérjék leggazdagabb állapotukat. Testessége és meghatározó fajtakaraktere cuvée borokban is kedvelt. Mindkét cabernet-ből jellegzetes ízű borok készülnek.