A Dimenzió Borászat az első Magyar Rosé Mustrán
Igazi nyárköszöntő, hangulatos hétvégét kínáltak látogatóiknak a „Rosalia” szervezői. Az első Magyar Rosé Mustrán harminchat termelő vonultatta fel borait.
Május 5-én, a budai Larus étteremben valóban különleges minőségű borokat kóstolhattak az érdeklődők. A rosé borok népszerűsége világszerte növekvőben van. Nem kivétel ez alól Magyarország sem, mind többen kedvelik, fogyasztják különféle fajtáit. Ráadásul termelőink nemzetközi összehasonlításban is egyre nagyobb sikereket érnek el. A rosé borok világversenyén Cannes-ben, a Mundial du Rose-n most különösen szépen szerepeltek a magyar borok. A negyven induló tizenhét aranyérmet hozott el. Erre mindenki felkapta a fejét, pedig már évek óta érik ez a siker, és főleg a bordiplomácia tekintetében nevezhető különösen fontosnak.
A Dimenzió Borászat Kecskemét határában dolgozik és tevékenységének szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalat adja. A Rosalia-ra egy „Bűbáj” nevű borral érkeztek, ami 2011-ben Magyarország legjobb Kékfrankos roséja volt. Úgy gondolják, hogy rosénak ez a legalkalmasabb fajta. A címke egy ősi magyar sámándob mintáját őrzi, látható rajta az alvilág és a felvilág. Boruk elnevezése ugyancsak e kor hitvallásából adódik, a rá leginkább jellemző kifejezéseket próbálták összefoglalni ebben az egy szóban. 

A könnyedség, a nőiesség, az elbűvölés, elbájolás megjelenítésének szánták. Noha a szőlőfajta nevéről a borkedvelőknek inkább Sopron jut eszébe, de őshonos az Alföldön is, jól is érzi ott magát és kitűnő borok készíthetők belőle. A szőlőt teljes érésben szüretelik és a bor színét a héjon áztatás idejével szabályozzák. Amit a természet megalkotott, az tökéletes egész – tartják – a feladat csak ennek a tökéletességnek megőrzése, palackba zárása, annak az évnek összes napfényével, értékeivel együtt.

forrás: utazonet.hu
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>