Kecskemét első női Virágembere
There are no translations available

2011. november 7.

A civilek által alapított díjat első ízben a díj történetében egy hölgy: Kovácsné Drabant Katalin vehette át az idén - dr. Zombor Gábor korábbi Virágembertől, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterétől.  

borrend3.jpg

 

 

Pénteken újra átadták a Virágember díjat Kecskeméten, a Városházán. A Fantázia Virágbolt és a Porta Egyesület által megálmodott kitüntetést annak ítéli a grémium, aki az előző esztendőben - a virágbolt vásárlóinak véleménye, szavazatai alapján - kimagaslóan sokat tett Kecskemétért, a civil közösségért; aki munkájával dicsőséget és elismerést szerzett a hírös városnak.

borrend2.JPG

 

Az idei díjazott Kovácsné Drabant Katalin szőlész-borász, korábbi kutató, a Dimenzió Borászat alapítója és tulajdonosa lett - aki férje, és borászatuk társtulajdonosa: Kovács András társaságában jött el a díjátadóra; melyet a korábbi kitüntetettek mellett a Kunsági Borrend kiválóságai is megtiszteltek jelenlétüket. A meghitt díjátadóra érkezett Virágembereket a kecskeméti Aurin leánykar, Bárkányi Ernő és Farkas P. József, a Porta Egyesület elnökei köszöntötték; majd dr. Zombor Gábor – aki 2004-ben kapta meg a Virágember kitüntető címet - méltatta Kecskemét első Virághölgyét, aki a Dimenzió Borászat élén első sorban a hagyományos - szinte már elfeledett - szőlőfajták termesztését, legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozását, az alföldi bor presztízsének visszaszerzését, megerősítését tartja fontosnak. Amint arra a polgármester emlékeztetett: a Kecskemét környéki bortermelés régi jó hírének visszaállításáért tevékenykedő Kovácsné Drabant Katalin – és az általa vezetett, immáron a legnevesebb borászok által is rangos helyen számon tartott alföldi borászat: a Dimenzió - Kövidinkájával első ízben nyerte meg a Kecskemét Város Bora versenyt; tavaly az ő borukat választották a Vinagorán „Magyarország legjobb rozéjának” – s emellett legutóbb cabernet sauvignon borukkal Kecskemét Város Különdíját is elnyerték. A civilek által alapított, s ezért különösen értékes elismerést dr. Zombor Gábor polgármester adta át az első női virágembernek: Kovácsné Drabant Katalinnak. A díjazottat elsőként stílszerűen Tollasné Szemerédy Ida, a Fantázia Virágbolt tulajdonosa köszöntötte egy nagy csokorral; majd Farkas Gábor, korábbi kitüntetett is méltatta a társaság eddigi egyetlen hölgytagját.

forrás: http://kecskemet.hu/?r=701&c=17779

VIDEÓ: http://kecskemetitv.hu/hun/s_!news/i__2/i__88519