Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Zweigelt

A Zweigelt avagy a kék Zweigelt magyarországon a 60-as évektől kezdett ismerté válni. Ez a vörös szőlőfajta amely Ausztriából származik a Kékfrankos és a Szt.Lőrinc fajták keresztezéséből. A Zweigelt a tenyésztőjéről Dr.Zweigeltről lett elnevezve mégpedig 1922-ben Klosterneuburgban, Ausztriában.

Jellemzői: Vörös borszőlő a kékfrankos előtt érik körülbelül 10 nappal azaz Szeptember közepe, 17-21 mustfokkal szüretelik.Kedvező évjáratban aszusodik Fürt átlagtömege 170-180 gramm.
Ez a rubintvörös száraz bor tanninban szegény, és jellemzően gyümölcsös, meggyre emlékeztető az utóíze. Közepes valamint nagy fürtjei szeptember második felében érnek be. A fajta nagy előnye a korai érés és, hogy ellenáll a fagynak.
Bora igen gazdag színanyagban és csersavban, illata és íze jellegzetesen gyümölcsös és fűszeres, harmonikus és kellemes fanyarság jellemzi, telt bor, minősége a Kékfrankos és az Oportó közé tehető.